Frontosa.com

Frontosa.com is dedicated to the discussion and husbandry of African Cichlids especially the Frontosa/Gibberosa species.
It is currently Sat May 27, 2017 6:37 pm

Style Select

Green = Released
Orange = Beta Theme
Gray = Pre-beta Theme
Red = New Pre-beta Team
Current Style

fisubice

You must be logged in to use the Styles Changer



We are a free and open
community, all are welcome.

Click here to Register
Online Users

In total there are 33 users online :: 1 registered, 0 hidden and 32 guests

Most users ever online was 119 on Sat Aug 18, 2012 12:57 am

Registered users: Google [Bot] based on users active over the past 10 minutes

Search





This banner is placed in support of my children and their band "Half8n"
May all their hopes and dreams come true.
Help me out! Just click play, Really its 10 minutes of your life... Can you think of 10 minutes you have wasted doing even less?

Stop by and check out their website at http://www.half8n.com
Thank you, Allen
Post a new topic Post a reply 
Page 1 of 1      [ 4 posts ] Next topic { BOTTOM } Who posted Bookmark topic Previous topic
Go to page    
Author Message
 Post subject: cycle problems or normal?
PostPosted: Wed Feb 25, 2015 9:04 pm 
Offline
Jr. Member

Joined: Wed Feb 25, 2015 8:55 pm
Posts: 37
Location: winnipeg, manitoba Flag
So I have set up a new 60 gallon for fronts. I know this is small I'm currently building a 180 which will be done well before needed. Anyways. I set up the tank on Feb 17, added bacteria for startup and proper chemicals to treat new water. I put 4 goldfish to begin the cycle. Then got rid of them and added 6 brundI. My ammonia levels haven't seem to gone down yet and are still raising. They were. 25 until I added the fronts. Now steady raise to1.0- 2.0. Is this normal? 10-20 water changes daily as per fish breeders I bought them from. Running 2 filters. One aqua clear mounted for 70g, and a marineland biowheel penguin 350 75g. Help please :(

[ Post made via Mobile Device ]


Wed Feb 25, 2015 9:04 pm
Profile       
Gender place holder
Top
 Post subject: Re: cycle problems or normal?
PostPosted: Thu Feb 26, 2015 8:51 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Sun May 18, 2008 7:19 pm
Posts: 2416
Images: 90
Location: Central California Flag
I would have cycled my tank longer the from the 17th to the 25th? Unless you have added fresh bacteria from a healthy tank then you were not ready for the fronts yet. Changing 1/3 of your tanks water everyday is not something i would do. Even if you are using a De-Chlorinating product of some kind.
Get some fresh bacteria from someone who has a healthy tank. Just have your breeder friend squeeze out one of his filters into a bag for your and dump it in the tank. This will help jump start your biological filter.

_________________
Fishing for Knowledge
:kigoma :tanzanian :kitumba :burundi :mpimbwe :moba


Thu Feb 26, 2015 8:51 am
Gender place holder
Top
 Post subject: Re: cycle problems or normal?
PostPosted: Thu Feb 26, 2015 7:25 pm 
Offline
Veteran Member
User avatar

Joined: Tue Feb 15, 2011 5:28 pm
Posts: 1466
Location: Utah Flag
Allen wrote:
I would have cycled my tank longer the from the 17th to the 25th? Unless you have added fresh bacteria from a healthy tank then you were not ready for the fronts yet. Changing 1/3 of your tanks water everyday is not something i would do. Even if you are using a De-Chlorinating product of some kind.
Get some fresh bacteria from someone who has a healthy tank. Just have your breeder friend squeeze out one of his filters into a bag for your and dump it in the tank. This will help jump start your biological filter.


Agree with Allen I have done this before getting some fresh bacteria from another tank. It works great and you should see the water clear the cloudy look will go away and then you will be able to add fish. :luck


:moba :moba :moba :mpimbwe :mpimbwe

_________________
Fish....Fish....Corvette's
JRD


Thu Feb 26, 2015 7:25 pm
Profile       
Gender place holder
Top
 Post subject: Re: cycle problems or normal?
PostPosted: Thu Feb 26, 2015 7:35 pm 
Offline
Jr. Member

Joined: Wed Feb 25, 2015 8:55 pm
Posts: 37
Location: winnipeg, manitoba Flag
My tank looks surprisingly clear and my fronts have been acting normal, I'd love to post pics just not sure how to on here. But at night when I look through the side with lights on I have noticed it's bit murky cloudy look.

[ Post made via Mobile Device ]


Thu Feb 26, 2015 7:35 pm
Profile       
Gender place holder
Top
Display posts from previous:  Sort by  
Page 1 of 1      [ 4 posts ] Next topic Top Who posted Bookmark topic Previous topic
Go to page    
Post a new topic Post a reply


Who is online

Registered users: Google [Bot]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  

Advertisement
The teamDelete all board cookiesContact Board Administration • All times are UTC + 1 hour

phpBBIntegraMODStargate Portal